Omvormer

Omvormer (zonne-energie): 

omvormer
Een zogeheten omvormer voor zonne-energie zorgt ervoor dat de gelijkspanning die over uw stroombron (de zonnepanelen) staat, wordt omgezet in een wisselspanning .

Netgekoppelde zonnepanelen zijn via een synchrone omvormer aangesloten op het stroomnet en leveren op die manier stroom aan het elektriciteitsnet (wisselspanning).
De teveel aan energie wordt meestal opgeslagen in accu’s.
Een netgekoppelde omvormer haalt het maximale vermogen uit zonnepanelen en stuurt dit het lichtnet op. Een off-grid (eigen systeem) omvormer maakt de spanning beschikbaar en laadt accu’s bij met het maximale uit zonnepanelen.
Een laadregelaar is een onmisbaar onderdeel voor uw daglichtpanelen.

Typen net-gekoppelde omvormers:

Microomvormers zetten de gelijkstroom direct op het dak om in wisselstroom per paneel

Optimizer: Bepaalt per paneel de lichtopbrengst, zodat de centrale omvormer de
maximale opbrengst uit een installatie kan halen.

String-omvormers: Hierbij worden de panelen in serie aan elkaar gekoppeld in lange strings, en worden vervolgens de strings aan de omvormer gekoppeld.

Indien er meerdere strings van panelen op één omvormer kunnen worden aangesloten dan spreken we over een multi-stringomvormer

Een PV-centrale omvormer wordt gebruikt om de stroom van een zonne-energiecentrale om te zetten in netspanning.

Hybrideomvormer: Hiermee kan men energie opslaan of er kan naast zonne-energie ook energie vanuit een windturbine ingevoerd worden.
In totaal kan het vermogen van een omvormer oplopen van een paneelomvormer van 300 Wp tot 100.000 Wp voor een pv-centrale. De gemiddelde levensduur van een omvormer ligt tussen 12 en 12 jaar. Dit is slechts de helft van de levensduur van zonnepanelen.

Meer informatie hierover is te verkrijgen van onze documentatie hieronder of gewoon door jouw technische installatie handel.

Mocht je er alsnog niet uitkomen dan kan je contact met ons opnemen. In het geval van geen gehoor dan kan je een e-mail sturen.

Bouwkundige keuring Almere     Bouwkundige keuring Amsterdam  Bouwkundige keuring Den Haag

Bouwkundige keuring Haarlem   Bouwkundige keuring Rotterdam   Bouwkundige keuring Alkmaar

Bouwkundige keuring Utrecht     Bouwkundige keuring Amersfoort  Bouwkundige keuring Zaandam

Bouwkundige keuring Arnhem   Bouwkundige keuring Hilversum     Bouwkundige keuring Lelystad

Bouwkundige keuring Amstelveen