Passieve zonne-energie

passieve zonne-energie

PASSIEVE ZONNE-ENERGIE VOOR VERWARMING EN KOELINGpassieve zonne-energie

Het gebruik van passieve zonne energie om uw woning te warmen en te koelen kan zowel milieuvriendelijk en kostenbesparend zijn. In veel gevallen, kunnen de kosten van uw verwarming worden gereduceerd tot minder dan de helft van de kosten van het verwarmen van een gemiddeld huishouden.

Passieve zonne-energie kan u ook helpen met het verlagen van uw koeling kosten. Passieve zonne-energie koeltechnieken zijn zorgvuldig ontworpen overhangingen en maken gebruik van reflecterende coating op ramen, gevels en daken. Nieuwere technieken omvatten het plaatsen van grote, geïsoleerde ramen op de zuidelijke muren en het zetten van thermische massa, zoals een betonnen vloer of een warmte-isolerende wand, dicht bij de ramen.

Een passieve zonne-energie woning vereist een zorgvuldige vormgeving en plaatsing, die kunnen variëren, afhankelijk van de lokale klimatologische omstandigheden. Indien u passieve zonne-ontwerp voor een nieuwe woning of een grote verbouwing overweegt, raadpleeg dan een architect die bekend is met passieve zonne-energie technieken.

PASSIEVE ZONNE-ENERGIE TIPS
Houd op het het zuiden al het glas schoon.
Zorg ervoor dat geen voorwerpen het zonlicht blokkeren op betonnen vloeren of warmte-absorberende muren.

PASSIEVE ZONNE-ENERGIE WONING ONTWERP
Passieve zonne energie ontwerp maakt gebruik van een gebouw, het terrein, het klimaat en de materialen om zo min mogelijk energie te gebruiken. Een goed ontworpen passieve zonne-energie woning vermindert de verwarming en koeling, welke wordt geladen door middel van energie-efficiëntie strategieën en vervolgens voldoet aan deze beperkte belasting geheel of gedeeltelijk met zonne-energie.

Vanwege de geringe warmtebelasting van moderne woningen is het heel belangrijk om overdimensionering op het zuidelijke glas te voorkomen en ervoor te zorgen dat het zuidelijke glas goed schaduwrijk is om oververhitting te voorkomen en de toegenomen koeling van de krachten in de lente en de herfst.